Prima pagina - Mediator 1.ro
mediere basescu pontaMediere in Romania la nivel inalt

Intr-un inspirat gest cu incarcatura de marketing de calitate, Uniunea Centrelor de Mediere din Romānia (UCMR) a anuntat ca se ofera sa medieze "sincopa intervenita" īntre institutiile presedintelui si premierului. A adaugat, deasemenea ca serviciile sale pot asigura o "compatibilizare a nevoilor institutionale si o stingere a starii de tensiune" din ultima vreme, referindu-se la relatia Basescu-Ponta.
O astfel de actiune simpla a reusit sa atraga informatii despre noul inceput al medierii in tara noastra pe primele pagini ale ziarelor. Comunicatul Mediafax, preluat de majoritatea canalelor mass-media pune intr-o lumina favorabila, cu un dram de umor Uniunea Centrelor de Mediere si profesionistii medierii din Romania, dand usor de inteles cititorilor rolul pe care il poate avea un mediator intr-o stare de disputa cum este cea de notorietatea celei din pactului de coabitare Basescu-Ponta:
    "Avānd īn vedere tensiunile aparute īn ultima vreme īntre institutia Presedintelui si institutia Prim-Ministrului referitoare la respectarea pactului de coabitare, pact īncheiat pentru normalizarea vietii politice romānesti īn beneficiul īntregii societati, Uniunea Centrelor de Mediere din Romānia, prin profesionistii sai, īsi ofera serviciile pentru a media sincopa intervenita īntre cele doua institutii ale statului cu rol fundamental īn coordonarea unitara a strategiilor de traversare cu succes a acestei perioade dificile si, īn general, de dezvoltare durabila a Romāniei. Plecānd de la premisa ca disputa este reprezentata de incompatibilitatea generata de perceptii diferite la nivel relational, UCMR considera ca serviciile sale pot asigura o compatibilizare a nevoilor institutionale si o stingere a starii de tensiune". Iata cum se poate de un nou sens textului de lege "medierea reprezintă o activitate de interes public".
Se mentioneaza si impartialitatea specialistilor in mediere, caracteristica a activitatii unui mediator, aceasta putand īnlatura "si controversa privind lipsa de tact sau de profesionalism a unor consilieri din cele doua institutii, suspectati ca ar fi generat de fapt, īn mod artificial, acest conflict, motiv pentru care devin incompatibili cu calitatea de membri ai unei comisii menite sa aplaneze tensiunile aparute īntre cele doua institutii". Se precizeaza si ca medierea reprezinta modalitatea de gestionare si stingere a disputelor dintre doua sau mai multe entitati, īn prezenta unei terte persoane neutre si impartiale, procedura fiind una confidentiala.

"Federatia Uniunea Centrelor de Mediere din Romānia foloseste aceasta cale pentru a formula o invitatie oficiala catre reprezentantii celor doua institutii mai sus mentionate, īn vederea initierii procedurii de mediere pentru stingerea starii de tensiune spre beneficiul īntregii societati romānesti", se mai arata īn comunicatul amintit.

Asteptam in viitor si alte luari de pozitie, la fel de inspirate, ale Uniunii Centrelor de Mediere din Romānia.

UCMR este fondata īn 2005 si se recomanda ca fiind singura federatie nationala ce reuneste organizatii ale mediatorilor profesionisti din toata tara.

Contact : Birou Mediator Munteanu Dorin 

Serviciile noastre de mediere sunt disponibile in PRAHOVA Ploiesti, Campina, Sinaia, Breaza.

Telefon:         0756-380.333

Adrese:           Breaza, str, Jupan Neagoe Draghicescul nr. 6,

                          Campina, str. 1 Decembrie 1918 nr.19, Bl. R59, ap.28

                           Ploiesti

Fix (UPC):        0344-105.047

E-mail:              dorinm2u@yahoo.com        /            mediere@mediator1.ro

https://www.facebook.com/mediator.ploiesti.3