Despre Mediere si Mediator

Posted in Ploiesti - Mediator 1.ro 14 aug 2013    |  Mediere dispute 

O definitie a Medierii ar fi:

Medierea reprezintă o modalitate de soluționare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terțe persoane specializate în calitate de mediator, în condiții de neutralitate, imparțialitate, confidențialitate și având liberul consimțământ al părților. Medierea se bazează pe încrederea pe care părțile o acordă mediatorului, ca persoană aptă să faciliteze negocierile dintre ele și să le sprijine pentru soluționarea conflictului, prin obținerea unei soluții reciproc convenabile, eficiente și durabile.

De fapt, Medierea se bazeaza pe comunicare. Asadar, pe parcursul medierii dumneavoasta veti discuta. Aceste discutii se vor  desfasura intr-un cadru presabilit, cu acordul partilor, cu reguli dupa care se poarta discutiile, astfel incat fiecare parte sa se simta in largul sau dar sa nu depasasca anumite limite. 

Pe parcursul discutiilor va veti putea expune pe larg si analiza propria pozitie si, de asemenea, veti avea ocazia sa intelegeti punctul de vedere al celeilalte parti.  Mediatorul este gazda, moderatorul si animatorul discutiilor. El are si rolul ca pe parcursul discutiilor sa ajute partile sa identifice elemente ce pot impiedica un consens sau pot conduce la o solutie comuna.

Odata analizate punctele de vedere, gasite punctele comune si divergentele de opinie, avand la indemana toate datele, avem toate premizele gasirii unei variante acceptate in comun. Mediatorul asista partile in negocierea solutiei agreate si conturarea unui acord.

Pe parcursul acestui proces, Mediatorul, de pe o pozitie de neutralitate, prin tehnici de comunicare specifice, face ca partile sa paraseasca pozitiile rigide, antagonice, specifice unei situatii conflictuale, sa participe cu incredere la cautarea unei solutii si sa gestioneze pasii ce  trebuie facuti pentru ajungerea la un acord intre parti.

Participarea la Mediere iti asigura libertatea de nu fi de acord iar singurele obligatii - temporare, pe parcursul medierii - sunt cele pe care le stabilesti si accepti la inceputul medierii. Acestea, de regula, se refera la un comportament  decent si la modul de dialog (de. exemplu:  "se vorbeste pe rand, cate o persoana, ceilalti asculta" sau "nu se folosesc cuvinte jignitoare"). Poti renunta la Mediere oricand si nu esti obligat sa accepti nimic.

Astfel, prin serviciile de Mediere (oferite de noi in Ploiesti, Campina, SInaia, etc.) va oferim practic o sansa, prin apelul la ratiune si bun-simt, de pune capat unui conflict, unei dispute, intr-un mod civilizat.


Legea 192/2006
, care reglementeaza activitatea de mediere si profesia de mediator, o gasiti aici.


Imagini

campina divort partaj ploiesti mediere conflict muncamediere campina penal medicalploiesti mediere medicalmediere campina granituire conflictploiesti prahova

Servicii de Mediere

  • litigii comerciale, somatii plata, nerespectare contract 
  • mediere familiala: divort, partaj, incredintare minori
  • civile: Grantuire, Revendicare, Pretentii, Evacuare, Partaje, mosteniri.
  • litigii de munca: conflicte intre angajati sau intre angajati si angajatori, Drepturi banesti, imputatie, desfacerea contractului de munca
  • penal - plangeri prealabile
  • medical - disputa pacient-medic
  • financiar-bancar: probleme contractele de credit, leasing, ipotecare, etc.
  • protectia consumatorului
    • si, practic, in orice domeniu in care se manifesta un conflict

Contact

Birou Mediator Munteanu Dorin

Serviciile noastre sunt disponibile in PRAHOVA Ploiesti, Campina si Sinaia.

Telefon:         0756-380.333

Adresa:           Breaza, str, Jupan Neagoe Draghicescul nr. 6,

Campina, str. 1 Decembrie 1918 nr.19, Bl. R59, ap.28

Ploiesti

Fix (UPC):        0344-105.047

E-mail:              dorinm2u@yahoo.com

                            mediere@mediator1.ro

Tags : mediator ploiesti birou campina sinaia pret mediere tarif